Novičke

Image

Prižig olimpijskega ognja brez javnosti

Četrtkova slovesnost ob prižigu olimpijskega ognja za igre v Tokiu bo v antični Olimpiji brez prisotnosti gledalcev, je sporočil grški olimpijski komite.

Image

MOK se pripravlja na uspešne OI Tokio 2020

Mednarodni olimpijski komite je na zasedanju Izvršnega odbora potrdil, da se pospešeno pripravlja na uspešne poletne olimpijske igre v Tokiu. Te so oddaljene manj kot pet mesecev; zaradi izbruha koronavirusa se pojavlja veliko govoric, a na Japonskem dodajajo, da bi lahko izgubili organizacijo, če iger ne bodo mogli izpeljati letos.

Image

Kandidati v boje za olimpijske vstopnice

Slovenska olimpijska reprezentanca za poletne igre v Tokiu ima trenutno 24 kvot za nastop na igrah. V prihodnjih tednih sledi intenzivno obdobje olimpijskih kvalifikacij, tako da se bo število kvot dvignilo na 40 do 50 izpolnjenih norm za posamične športe.

Image

Igre v Tokiu bodo združevala čustva

Prireditelji olimpijskih iger v Tokiu 2020 so predstavili slogan največjega letošnjega športnega tekmovanja. Igre na Japonskem so strnili v kratek slogan ''United by Emotion'' (čutimo skupaj).

Image

V Tokio z Luko Špikom

Luka Špik je nekdanji veslaški šampion, olimpionik in udeleženec treh olimpijskih iger. Luka je bil skupaj z Iztokom Čopom član treh olimpijskih reprezentanc Slovenije in kot pravi sam so mu tiste v Sydneyu zagotovo ostale v najlepšem spominu.

Image

Blaž Perko: Za olimpijske igre imamo že 24 kvot v devetih športih

Generalni sekretar OKS-ZŠZ Blaž Perko je sporočil, da se OKS na olimpijske igre temeljito pripravlja in spremlja športnike, ki izpolnjujejo olimpijske norme. Zaenkrat ima Slovenija 24 kvot v devetih športih, Perko pa pričakuje, da bo na igrah nastopilo okoli 70 slovenskih športnikov.

Image

ELES glavni partner Slovenske hiše v Tokiu 2020

171 dni pred olimpijskimi igrami je Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez na lokaciji, kjer bo Slovenska hiša med olimpijskimi igrami, podpisal pogodbo s podjetjem Eles d.o.o., ki je postalo glavni partner Slovenske hiše, ki jo bo med olimpijskimi igrami v japonski prestolnici, organiziral OKS.

Image

Zgodovinski uspeh slovenskih namiznoteniških igralcev

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila na olimpijske igre. Na kvalifikacijskem turnirju v portugalskem Gondomarju je po Iranu premagala še Indijo, kar je že zadostovalo, da postane ena izmed osmih reprezentanc, ki so si na Portugalskem zagotovile olimpijsko vozovnico za Tokio.

Image

Kartonaste postelje bodo zdržale tudi olimpijski seks

Posebnost olimpijskih iger v Tokiu 2020 so tudi ekološke postelje narejene iz kartona. Številne športnike je zaskrbelo, da te ne bodo primerne za posteljne vragolije, ki se pojavijo ob vsakem druženju velikega števila mladih. Proizvajalci jim sporočajo, naj si oddahnejo, saj so dovolj trdne za vse vrste nočnih dejavnosti.

Image

Olimpijski stadion sedem mesecev pred začetkom OI odprl svoja vrata

V nedeljo so v Tokiu odprli vrata glavnega olimpijskega stadiona, ki bo lahko sprejel 60.000 obiskovalcev. Organizatorji so tako sedem mesecev pred začetkom poletnih olimpijskih iger, te se bodo začele 24. julija 2020, na ogled postavili dokončan stadion, ki je opremljen za boj proti visokim temperaturam, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Image

Na OI gresta Janja Garnbret in Mia Krampl

Janja Garnbret in Mia Krampl bosta zastopali Slovenijo v športnem plezanju na premiernih olimpijskih igrah v Tokiu. Devetnajstletna Golničanka je bila v internem boju za drugo slovensko olimpijsko vozovnico v finalu olimpijskih kvalifikacij v kombinaciji v Toulousu boljša od Lučke Rakovec.

Image

Na Japonskem se začenja drugi krog prodaje vstopnic za OI

Prireditelji olimpijskih iger v Tokiu 2020 so sporočili, da bodo ta mesec v prodajo dali okrog dva milijona vstopnic. Prvič bodo naprodaj vstopnice za boks, vsaj za zdaj pa ne bodo na voljo za maraton, ki so ga nedavno zaradi morebitne vročine prestavili v Sapporo.

Image

Slovenski košarkarji 3x3 v kvalifikacijah za OI v skupini C

Slovenska košarkarska reprezentanca 3x3 je med 20 ekipami, ki se bodo v kvalifikacijah borile za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, je objavila Mednarodna košarkarska zveza, ki je Slovenijo uvrstila v kvalifikacijsko skupino C, v kateri so še Francija, Katar, Filipini in Dominikanska republika.

Image

Mednarodna zveza potrdila kvoto tudi v ženskem kanuju na OI 2020

Mednarodna kajakaška zveza je Olimpijskemu komiteju Slovenije za olimpijske igre v Tokiu 2020 v potrditev poslala kvoto v ženskem kanuju v slalomu na divjih vodah. S tem bo imela Slovenija na Japonskem pravico do nastopa v vseh štirih olimpijskih kategorijah v slalomu na divjih vodah.

Image

OKS podpisal pogodbe s kandidati za OI v Tokiu

Olimpijski komite Slovenije je v Portorožu podpisal pogodbe s kandidati za olimpijske igre prihodnje leto v Tokiu, sopodpisniki pa so bile tudi nacionalne panožne zveze športnikov. Ta čas je na seznamu 97 slovenskih športnic in športnikov.

Image

Miroslav Cerar bo vodja olimpijske reprezentance

To so na redni seji sklenili člani Izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez. Gre za najnovejše priznanje olimpioniku, udeležencu treh olimpijskih iger, nosilcu zlatih kolajn na konju z ročaji z olimpijskih iger v Tokiu 1964 in Ciudad de Mexicu 1968 ter številnih odličij s svetovnih in evropskih prvenstev v športni gimnastiki.

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji