Novičke

Image

Pahor in Kustečeva na Brdu sprejela olimpijce

Predsednik republike Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec sta na Brdu pri Kranju sprejela slovenske olimpijce. Čestitala in zahvalila sta se jim za njihove nastope in dosežene uspehe na olimpijskih igrah v Tokiu, ob tem pa med drugim izpostavila vlogo športa pri povezovanju ljudi tudi v težkih trenutkih.

Image

V Tokiu je ugasnil olimpijski ogenj

S sklepno slovesnostjo v Tokiu so se končale igre 32. olimpijade moderne dobe. "To so bile olimpijske igre upanja, solidarnosti in miru," je ob ugašanju olimpijskega ognja poudaril predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach. Pogledi so že uprti v Pariz, prizorišče naslednjih poletnih iger, ki bodo čez tri leta.

Image

Zadnji tekmovalni dan za Slovence v Tokiu

Golfistka Pia Babnik in košarkarji so sklenili letošnje super uspešne nastope slovenskih olimpijcev v Tokiu.

Image

Janja Garnbret v zgodovino športnega plezanja

Postati olimpijski zmagovalec je nekaj nepozabnega; postati prva olimpijska zmagovalka v športnem plezanju je za zgodovino. S tekmovanjem nadaljujejo igralke golfa in tekmovalke v ritmični gimnastiki.

Image

Olimpijske igre v Tokiu se počasi končujejo

Košarkarsko polfinale, nadaljevanje tekmovanja v golfu za ženske, polfinale kajaka na mirnih vodah in finale ženskega skoka s palico so bili discipline, v katerih so nastopile slovenske olimpijke in olimpijci.

Image

Dvanajsti dan Tokia je v olimpijski areni nastopilo devet Slovenk

Pričelo se je tekmovanje v golfu za ženske, v športnem plezanju, nadaljevalo v kajaku na mirnih vodah, končalo v jadranju, v razredu 470, dan pa se je sklenil z atletskim nastopom Maruše Mišmaš.

Image

Košarkarji še korak bližje kolajni

Ženska atletika, jadranje, kajak na mirnih vodah in košarka so zaznamovali slovenske nastope v Tokiu.

Image

Enajsti dan v Tokiu nastopilo šest slovenskih olimpijk in olimpijec

Atletika, kajak mirne vode in jadranje so bile slovenske discipline enajstega dne olimpijskih iger v deželi vzhajajočega sonca.

Image

Uspešen deveti tekmovalni dan v Tokiu

Jadranje, namizni tenis, košarka in atletika so bili v ospredju devetega tekmovalnega dne na olimpijskih igrah v Tokiu.

Image

Danes dva nastopa v Tokiu

Strelka Živa Dvoršak v trojnem položaju in atlet Kristjan Čeh v metu diska sta nastopila osmega dne olimpijskih iger v Tokiu, oba v finalu.

Image

Petru Kauzerju ni uspel preboj v finale kajaka, Mihalinec Zidarjeva izpadla na 100 m

V Tokiu so se pričela atletska tekmovanja. V kvalifikacijah so zadnji petek v juliju nastopili trije slovenski predstavniki, Kristjan Čeh v metu diska, Maja Mihalinec Zidar v teku na 100 metrov in Klara Lukan na 5000 metrov. Nadaljevali so tudi jadralci, v razredu laser Žan Luka Zelko, v razredu 470 pa Tina Mrak in Veronika Macarol. Atlet Kristjan Čeh je uspešno odprl slovenske nastope na olimpijskih igrah v Tokiu v kraljici športov. V kvalifikacijah meta diska je s 65,45 metra zasedel skupno tretje mesto in se zanesljivo uvrstil v finale. Dlje kot Čeh sta danes disk vrgla le Šved Daniel Stahl (66,12 metra) in Andrius Gudzius iz Litve (65,94 metra). "Imel sem povečan srčni utrip in bil nervozen, a sem si vseeno s prvim metom zagotovil finale s 65,45 metra. V drugem sem s prestopom vrgel prek 66 metrov, nato pa sem vedel, da sem v finalu in nisem se več prav potrudil, saj sem svoj cilj že dosegel," je po prvi polovici tekme dejal Čeh.

Image

Umirjeni nastopi slovenskih olimpijcev v Tokiu

Danes ni bilo pretiranega pozitivnega razburjenja v slovenskem taboru. Bolj ali manj umirjen dan. Rutinska zmaga košarkarjev, zgrešeno finale kanuistke, jadralki sta po tretjem lovu popravili uvrstitev.

Image

Potovanje olimpijske plamenice tudi trajnostno obarvano

​V olimpijskem letu je Coca-Cola v Sloveniji v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez zasnovala okoljevarstveno-osveščevalno pobudo 'Recikliraj me. Podari mi novo življenje.'. Pod okriljem te pobude sta organizaciji na dogodkih v okviru potovanja slovenske bakle po Sloveniji pozivali k pravilnemu odlaganju odpadkov, tudi embalaže, da bi jo bilo mogoče reciklirati.

Image

Roglič zlat na kronometru, Slovenija je kolesarska velesila

Primož Roglič se je vpisal v zgodovino. Olimpionik je v kronometru pometel s konkurenco. Danes so v olimpijski areni nastopili Slovenci v namiznem tenisu, jadranju, plavanju, kajaku in v kanuju.

Image

Tina Trstenjak s srebrom dopolnila komplet kolajn

Uspešni nastopi slovenskih olimpijcev se kar nadaljujejo. Nova kolajna in kup odličnih uvrstitev so zaznamovali dan v japonski prestolnici.

Image

Tretji dan iger v Tokiu je udaril kanuist Benjamin Savšek

Lep dan je za slovenskimi športniki in športnicami. Neverjetno uspešno so štartali v uvodnih dneh Tokia. Trije tekmovalni dnevi so za nami; zlato in bron sta že v slovenski vitrini. V uvodnem nastopu so navdušili košarkarji.

Image

Drugi dan v Tokiu je bil pester tako tekmovalno kot tudi protokolarno

Tekmovanje v judu, do 66 kg, kvalifikacije v kanuju, začetek jadralne regate, nadaljevanje turnirja v namiznem tenisu in cestna dirka za kolesarke so bile discipline, v katerih so se pomerili slovenski olimpijci.

Image

Japonskemu navijaču "z Brezovice" podarili podpisan košarkarski dres

Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec je mlademu navijaču slovenske reprezentance Hirakuju Nomuri na slovenskem veleposlaništvu v Tokiu izročil podpisan dres slovenske košarkarske reprezentance.

Image

Prvi tekmovalni dan na olimpijskih igrah, prva kolajna za Slovenijo

Tadej Pogačar je junak prvega dne. Že pred njim so v dopoldanskih urah nastopili strelka Živa Dvoršak, judoistka Maruša Štangar in igralec namiznega tenisa Bojan Tokič. Nastope prvega dne sta sklenila plavalca Katja Fain in Martin Bau.

Image

Olimpijski utrip v središču Ljubljane

Ker slovenski navijači zaradi epidemije ne morejo potovati na olimpijske igre v Tokio, se je Europlakat v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije odločil ustvariti olimpijsko vzdušje v Ljubljani. V času olimpijskih iger bodo del Slovenske ceste v središču Ljubljane spremenili v olimpijsko promenado.

Image

Judoisti popolnili svoje vrste, na Japonskem tudi kolesarji

Tri dni pred otvoritvijo olimpijskih iger v Tokiu je vas že dobro polna. Zaradi COVID ukrepov ni sicer čutiti tipičnega olimpijskega vzdušja, vsi nosimo zaščitne maske, če se le da spoštujemo varnostno razdaljo, prihaja do minimalne osebne interakcije,...

Image

Poškodba Zelka ni hujše narave

Žan Luka Zelko, ki se je poškodoval pred dvema dnevoma, je že v obravnavi zdravstvene službe slovenske olimpijske reprezentance. Gre za akutni lumbalni sindrom s hudo bolečinsko simptomatiko.

Image

Slovenski košarkarji v pričakovanju sredinega odhoda v Tokio

Slovenska košarkarska reprezentanca po prihodu v Fukui že pili podrobnosti pred premiernim nastopom na olimpijskih igrah. Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića se bodo v olimpijsko vas v Tokio odpravili v sredo, v skupinskem delu pa jih nato čakajo Argentinci (26. 7.), Japonci (29. 7.) in Španci (1. 8.).

Image

Premierni nastop košarkarjev na olimpijskih igrah

Slovenski košarkarji so se z zmago v finalu na nedavnem kvalifikacijskem turnirju v Litvi prvič premierno uvrstili na olimpijske igre. Tokio 2020 bo za vedno zapisan v analih slovenskega športa. Samo zaradi prvega nastopa košarkarjev na globalnem srečanju športnic in športnikov iz vsega sveta?

Image

Olimpijska vas se polni - vse več je tudi slovenskih športnikov

Zračni most celega sveta z japonsko prestolnico je izpolnjen do skrajnih meja, saj se v Tokio in ostala olimpijska prizorišča na japonskem zgrinja množica športnic in športnikov, njihovih trenerjev, fizioterapevtov in drugega spremljevalnega osebja.

Image

Košarkarji so že v Osaki, prihajajo tudi ostali slovenski olimpijci

Otvoritev poletnih olimpijskih iger v Tokiu je vsak dan bližje; vrvež v olimpijski vasi vse večji, vrste pred okenci, kjer vsako jutro oddajamo Covid antigenske teste, so vse daljše. Kajakaši in kanuisti ter plavalca so na japonskem dobili družbo še nekaterih športnikov.

Image

Košarkarji prispeli na Japonsko

Slovenska moška olimpijska košarkarska reprezentanca je v sobotnih popoldanskih urah prispela v japonski Fukui, kjer bo izvedla še zadnji del priprav za zgodovinski nastop na olimpijskih igrah.

Image

Jadralec Žan Luka Zelko poškodovan

Jadralec Žan Luka Zelko se je v najbolj nehvaležnem trenutku, na zaključnih pripravah na jadralnem polju v Enoshimi, poškodoval. Ob nenadnem gibu ga je zabolelo v hrbtu, v spodnjem delu hrbta čuti močne bolečine.

Image

Karantena v olimpijski reprezentanci Slovenije Tokio 2020

Olimpijska vas se osem dni pred pričetkom iger v Tokiu vidno polni, vsak dan je opaziti več športnikov iz vsega sveta.

Image

Roglič v Tokiu na kronometru in cestni dirki

Slovenski kolesar Primož Roglič, ki je zaradi padcev in poškodb moral predčasno končati letošnjo dirko po Franciji, bo na bližnjih olimpijskih igrah v Tokiu nastopil tako v kronometru kot na cestni dirki.

Image

Deset dni pred začetkom iger odprli olimpijsko vas

Olimpijsko vas v Tokiu, ki bo med olimpijskimi in paraolimpijskimi igrami v japonski prestolnici začasen dom športnikov z vsega sveta, so danes uradno odprli. A deset dni pred začetkom iger je ta običajno vesel in pisan dogodek v Tokiu minil ob poostrenih protikoronskih ukrepih in skrbeh zaradi širjenja virusa.

Image

Bach pohvalil japonske organizatorje

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach je dejal, da je Tokio doslej najbolje pripravljeno mesto za olimpijske igre, poroča ruska tiskovna agencija Tass. Igre se bodo začele čez deset dni.

Image

Prireditelji se pripravljajo na sprejem prostovoljcev

- Prireditelji poletnih olimpijskih iger v Tokiu se pripravljajo na sprejem več deset tisoč prostovoljcev, ki bodo sodelovali pri izvedbi iger. Izvršni direktor organizacijskega komiteja Toshiro Muto je dejal, da se za ta namen pripravljajo prilagoditve, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Image

Olimpijske igre v Tokiu v celoti brez gledalcev

Olimpijske igre v Tokiu, ki se bodo začele 23. tega meseca, bodo brez gledalcev na tribunah, so sporočili japonski organizatorji po pogovorih z Mednarodnim olimpijskim komitejem (Mok). Že pred časom so se odločili, da ne bo navijačev iz tujine, danes pa še, da ne bo niti domačih ljubiteljev športa.

Image

Košarkarji v soboto na Bledu začenjajo priprave na Tokio

Slovenska košarkarska reprezentanca, ki si je preteklo nedeljo v Kaunasu zagotovila prvo olimpijsko vozovnico v zgodovini samostojne države, bo v soboto na Bledu začela priprave pred odhodom na igre v Tokio. Na Bledu bodo reprezentanti do srede, na Japonsko pa bodo odpotovali prihodnji petek.

Image

Tina Mrak in Veronika Macarol na OI po novo visoko uvrstitev

​Tina Mrak in Veronika Macarol bosta na olimpijskih igrah v Tokiu, tako kot Žan Luka Zelko v laserju (ilca 7), tretji slovenski jadralski olimpijec, odpotovali v naslednjih dveh dnevih. V Enoshimo, kjer bodo regatna polja, se Mrakova in Macarolova odpravljata po novo visoko uvrstitev v razredu 470.

Image

Prvič v zgodovini Slovenija na OI tudi s košarkarji

Košarkarji Slovenije so v finalu kvalifikacijskega turnirja v Kaunasu premagali Litvo s 96:85 in si tako priborili premierni nastop na olimpijskih igrah. Te se bodo v Tokiu začele 23. julija.

Image

Vabilo za nastop na OI prejel tudi plavalec Martin Bau

Slovenska olimpijska odprava v Tokiu se je danes razširila še za enega člana. Vabilo za nastop na igrah je prejel tudi trenutno najboljši slovenski moški predstavnik v plavanju Mariborčan Martin Bau, ki ima možnost nastopiti na 400 in 800 m prosto.

Image

Imamo olimpijsko reprezentanco Slovenije Tokio 2020!

Strokovni svet za vrhunski šport je na podlagi predlogov NPŠZ na svoji 15. seji, ki je potekala 22. junija, obravnaval predlog olimpijske reprezentance Slovenije OI Tokio 2020.

Image

Začetek misije olimpijske igre za slovenske košarkarje

Slovenske košarkarje ob 15.30 čaka prva tekma na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Kaunasu. Njihov tekmec bo Angola, ki je v torek izgubila uvodno tekmo proti Poljski s 64:83.

Image

Na olimpijskih bojih do 10.000 gledalcev

Organizatorji olimpijskih iger v Tokiu so sporočili, da si bo lahko olimpijske boje v živo ogledalo do 10.000 domačih gledalcev. Tujim so že pred časom prepovedali obisk iger. Če pa bi število koronskih okužb začelo naraščati, pa bi lahko vsa olimpijska tekmovanja potekala za zaprtimi vrati, so dodali.

Image

Terčeljeva in Tokič nosilca slovenske zastave za OI Tokio 2020

Vodstvo olimpijske reprezentance Slovenije je izbralo nosilca slovenske zastave za Tokio 2020. Prvič v zgodovini olimpijskih iger se bo zgodilo, da bosta nosilca iz posamezne države dva, športnik in športnica. Kajakašica na divjih vodah Eva Terčelj in igralec namiznega tenisa Bojan Tokič bosta na čelu reprezentance Slovenije na otvoritvi olimpijskih iger v Tokiu.

Image

V prodaji olimpijska kolekcija Tokio 2020

Dober mesec dni pred začetkom olimpijskih iger – natančneje točno 38 dni pred otvoritveno slovesnostjo – je navijačem na voljo nova slovenska olimpijska kolekcija oblačil za prosti čas in športne aktivnosti.

Image

Slovenski olimpijci v vrsti za cepljenje

Del slovenskih kandidatov za nastop na poletnih olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Tokiu je bil danes v vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani cepljen proti covidu-19. Namero, da se bodo cepili, je napovedalo okrog 90 odstotkov olimpijcev, danes pa je bilo cepljenih 27 športnikov, skupaj pa 57 članov olimpijske ekipe.

Image

100 dni do OI Tokio 2020

Natanko 100 dni nas loči do otvoritve letošnjih poletnih olimpijskih iger v japonskem Tokiu.

Image

Dončić verjetno tudi v kvalifikacijah na OI za Tokio 2020

Na seji izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je potekala prek videopovezave, je predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec, ki se je javil iz Miamija, povedal, da se je v Dallasu z vodstvom Mavericks in Lukom Dončićem dogovoril o možnem sodelovanju na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Tokiu.

Image

Slovenska hiša Tokio 2020

Kljub temu, da priprave na poletne olimpijske igre v Tokiu potekajo nemoteno in v skladu z zdravstvenimi ukrepi, pa pandemija koronavirusa žal ni prizanesla vsem ostalim aktivnostim, ki spremljajo največji športni dogodek na svetu.

Image

Prireditelji v Tokiu želijo omejiti število uradnih gostov

Prireditelji olimpijskih iger v Tokiu želijo precej zmanjšati število uradnih gostov oziroma tistih, ki bi sicer na igre prišli kot obiskovalci ali pa bi bili udeleženci v delegacijah reprezentanc.

Image

Vlada olimpijsko reprezentanco dodala med prednostne skupine za cepljenje

Predsednik vlade Janez Janša je prek Twitterja sporočil, da je danes vlada olimpijsko reprezentanco dodala med prednostne skupine za cepljenje. "Danes je @vladaRS olimpijsko reprezentanco dodala med prednostne skupine za cepljenje. @Tokyo2020 @TeamSlovenia," piše v tvitu, ki ga je nocoj objavil premier Janša.

Image

Strokovni svet za šport za takojšnje cepljenje olimpijcev in paraolimpijcev

Strokovni svet za šport Slovenije je pozval svetovalno skupino za cepljenje proti novemu koronavirusu, da nemudoma omogoči cepljenja olimpijcev in paraolimpijcev za olimpijske igre poleti v Tokiu. Teh športnikov bi bilo manj kot 250. Predstavniki Olimpijskega komiteja Slovenije so zatrdili, da je to vprašanje v Evropi večinoma že rešeno.

Image

Brez tujih gledalcev med olimpijskimi igrami poleti v Tokiu

Med poletnimi OI v Tokiu zaradi pandemije novega koronavirusa ne bo gledalcev izven japonskih meja, so odločitev sporočili organizatorji OI v deželi vzhajajočega sonca po video sestanku s predstavniki vlade, Mednarodnega olimpijskega komiteja in Mednarodnega paraolimpijskega komiteja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Image

Prižig olimpijskega ognja brez javnosti

Četrtkova slovesnost ob prižigu olimpijskega ognja za igre v Tokiu bo v antični Olimpiji brez prisotnosti gledalcev, je sporočil grški olimpijski komite.

Image

MOK se pripravlja na uspešne OI Tokio 2020

Mednarodni olimpijski komite je na zasedanju Izvršnega odbora potrdil, da se pospešeno pripravlja na uspešne poletne olimpijske igre v Tokiu. Te so oddaljene manj kot pet mesecev; zaradi izbruha koronavirusa se pojavlja veliko govoric, a na Japonskem dodajajo, da bi lahko izgubili organizacijo, če iger ne bodo mogli izpeljati letos.

Image

Kandidati v boje za olimpijske vstopnice

Slovenska olimpijska reprezentanca za poletne igre v Tokiu ima trenutno 24 kvot za nastop na igrah. V prihodnjih tednih sledi intenzivno obdobje olimpijskih kvalifikacij, tako da se bo število kvot dvignilo na 40 do 50 izpolnjenih norm za posamične športe.

Image

Igre v Tokiu bodo združevala čustva

Prireditelji olimpijskih iger v Tokiu 2020 so predstavili slogan največjega letošnjega športnega tekmovanja. Igre na Japonskem so strnili v kratek slogan ''United by Emotion'' (čutimo skupaj).

Image

V Tokio z Luko Špikom

Luka Špik je nekdanji veslaški šampion, olimpionik in udeleženec treh olimpijskih iger. Luka je bil skupaj z Iztokom Čopom član treh olimpijskih reprezentanc Slovenije in kot pravi sam so mu tiste v Sydneyu zagotovo ostale v najlepšem spominu.

Image

Blaž Perko: Za olimpijske igre imamo že 24 kvot v devetih športih

Generalni sekretar OKS-ZŠZ Blaž Perko je sporočil, da se OKS na olimpijske igre temeljito pripravlja in spremlja športnike, ki izpolnjujejo olimpijske norme. Zaenkrat ima Slovenija 24 kvot v devetih športih, Perko pa pričakuje, da bo na igrah nastopilo okoli 70 slovenskih športnikov.

Image

ELES glavni partner Slovenske hiše v Tokiu 2020

171 dni pred olimpijskimi igrami je Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez na lokaciji, kjer bo Slovenska hiša med olimpijskimi igrami, podpisal pogodbo s podjetjem Eles d.o.o., ki je postalo glavni partner Slovenske hiše, ki jo bo med olimpijskimi igrami v japonski prestolnici, organiziral OKS.

Image

Zgodovinski uspeh slovenskih namiznoteniških igralcev

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila na olimpijske igre. Na kvalifikacijskem turnirju v portugalskem Gondomarju je po Iranu premagala še Indijo, kar je že zadostovalo, da postane ena izmed osmih reprezentanc, ki so si na Portugalskem zagotovile olimpijsko vozovnico za Tokio.

Image

Kartonaste postelje bodo zdržale tudi olimpijski seks

Posebnost olimpijskih iger v Tokiu 2020 so tudi ekološke postelje narejene iz kartona. Številne športnike je zaskrbelo, da te ne bodo primerne za posteljne vragolije, ki se pojavijo ob vsakem druženju velikega števila mladih. Proizvajalci jim sporočajo, naj si oddahnejo, saj so dovolj trdne za vse vrste nočnih dejavnosti.

Image

Olimpijski stadion sedem mesecev pred začetkom OI odprl svoja vrata

V nedeljo so v Tokiu odprli vrata glavnega olimpijskega stadiona, ki bo lahko sprejel 60.000 obiskovalcev. Organizatorji so tako sedem mesecev pred začetkom poletnih olimpijskih iger, te se bodo začele 24. julija 2020, na ogled postavili dokončan stadion, ki je opremljen za boj proti visokim temperaturam, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Image

Na OI gresta Janja Garnbret in Mia Krampl

Janja Garnbret in Mia Krampl bosta zastopali Slovenijo v športnem plezanju na premiernih olimpijskih igrah v Tokiu. Devetnajstletna Golničanka je bila v internem boju za drugo slovensko olimpijsko vozovnico v finalu olimpijskih kvalifikacij v kombinaciji v Toulousu boljša od Lučke Rakovec.

Image

Na Japonskem se začenja drugi krog prodaje vstopnic za OI

Prireditelji olimpijskih iger v Tokiu 2020 so sporočili, da bodo ta mesec v prodajo dali okrog dva milijona vstopnic. Prvič bodo naprodaj vstopnice za boks, vsaj za zdaj pa ne bodo na voljo za maraton, ki so ga nedavno zaradi morebitne vročine prestavili v Sapporo.

Image

Slovenski košarkarji 3x3 v kvalifikacijah za OI v skupini C

Slovenska košarkarska reprezentanca 3x3 je med 20 ekipami, ki se bodo v kvalifikacijah borile za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, je objavila Mednarodna košarkarska zveza, ki je Slovenijo uvrstila v kvalifikacijsko skupino C, v kateri so še Francija, Katar, Filipini in Dominikanska republika.

Image

Mednarodna zveza potrdila kvoto tudi v ženskem kanuju na OI 2020

Mednarodna kajakaška zveza je Olimpijskemu komiteju Slovenije za olimpijske igre v Tokiu 2020 v potrditev poslala kvoto v ženskem kanuju v slalomu na divjih vodah. S tem bo imela Slovenija na Japonskem pravico do nastopa v vseh štirih olimpijskih kategorijah v slalomu na divjih vodah.

Image

OKS podpisal pogodbe s kandidati za OI v Tokiu

Olimpijski komite Slovenije je v Portorožu podpisal pogodbe s kandidati za olimpijske igre prihodnje leto v Tokiu, sopodpisniki pa so bile tudi nacionalne panožne zveze športnikov. Ta čas je na seznamu 97 slovenskih športnic in športnikov.

Image

Miroslav Cerar bo vodja olimpijske reprezentance

To so na redni seji sklenili člani Izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez. Gre za najnovejše priznanje olimpioniku, udeležencu treh olimpijskih iger, nosilcu zlatih kolajn na konju z ročaji z olimpijskih iger v Tokiu 1964 in Ciudad de Mexicu 1968 ter številnih odličij s svetovnih in evropskih prvenstev v športni gimnastiki.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji